Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/488
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМороз, Олександр Васильович-
dc.date.accessioned2024-07-09T05:58:42Z-
dc.date.available2024-07-09T05:58:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМороз О. В. Ефективність фунгіцидів при захисті озимої пшениці від септоріозу в умовах ТОВ «Діва-агролан» Вінницького району Вінницької області / О. В. Мороз ; кер. І. А. Журавська. – Житомир : ЖАТФК, 2024. – 46 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/488-
dc.descriptionIn Ukraine, the potential losses of the crop of grain crops from harmful organisms amount to about 10 million tons or 20% of the gross harvest of grain. The quality of grain is primarily determined by the favorable climate, the regime of mineral nutrition of crops, effective protection of plants, especially against such diseases as septoriosis, the damage of which has a significant impact on the quantitative and qualitative indicators of the grain yield (Fursova G.K., Fursov D.I., Sergeev V V., 2004). Our research was conducted in 2021–2023 on winter wheat crops at Diva-Agrolan LLC, Vinnytsia District, Vinnytsia Region. The following tasks were addressed: 1. To study the dynamics of the spread and development of septoriosis of winter wheat in the fields of Diva-Agrolan LLC. 2. To determine the resistance of winter wheat varieties to septoriosis in the fields of Diva-Agrolan LLC. 3. Determine the effect of fungicides on the structure of the winter wheat crop in the fields of Diva-Agrolan LLC. 4. To determine the effectiveness of fungicides in the protection of winter wheat from septoriosis in the fields of Diva-Agrolan LLC.uk_UA
dc.description.abstractВ Україні потенційні втрати врожаю зернових колосових культур від шкідливих організмів становлять близько 10 млн. тон або 20% валового збору зерна. Якість зерна насамперед зумовлюється сприятливістю клімату, режиму мінерального живлення посівів, ефективним захистом рослин, особливо від таких хвороб як септоріоз, ураження якими має значний вплив на кількісні та якісні показники врожаю зерна (Фурсова Г. К., Фурсов Д. І., Сергєєв В. В., 2004). Наші дослідження проведено у 2021–2023 рр. на посівах озимої пшениці в ТОВ «Діва-Агролан» Вінницького району Вінницької області. На вирішення ставились наступні завдання: 1. Дослідити динаміку поширеності і розвитку септоріозу озимої пшениці на полях ТОВ «Діва-Агролан». 2. Визначити стійкість сортів озимої пшениці до септоріозу на полях ТОВ «Діва-Агролан». 3. Визначити вплив фунгіцидів на структуру врожаю озимої пшениці на полях ТОВ «Діва-Агролан». 4. Визначити ефективність фунгіцидів при захисті озимої пшениці від септоріозу на полях ТОВ «Діва-Агролан».uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЖАТФКuk_UA
dc.subjectсепторіозuk_UA
dc.subjectseptoriosisuk_UA
dc.subjectфунгіцидиuk_UA
dc.subjectfungicidesuk_UA
dc.subjectозима пшеницяuk_UA
dc.subjectwinter wheatuk_UA
dc.titleЕфективність фунгіцидів при захисті озимої пшениці від септоріозу в умовах ТОВ «Діва-агролан» Вінницького району Вінницької областіuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Відділення "Агрономія"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мороз (септоріоз пшениці).doc1,17 MBMicrosoft WordПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.