Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/628
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПерков, В. В.-
dc.date.accessioned2024-09-16T10:52:09Z-
dc.date.available2024-09-16T10:52:09Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПерков В. В. Проєкт удосконалення комплексу машин для виробництва яблук з модернізацією фрези для міжрядного обробітку : кваліфікаційна робота / В. В. Перков ; кер. К. В. Борак. – Житомир : ЖАТФК, 2024. – 40 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/628-
dc.descriptionFruits and vegetables play an important role in the food supply. The apple tree is valued primarily for the high dessert flavour of its fresh fruit, which is consumed throughout the year due to the availability of varieties with different ripening periods. Apples are highly transportable and can be stored for a long time. They are also used for processing, making juices, syrups, jams, marmalade, mashed potatoes, compotes, ciders, dried fruits, jams, and some varieties can be pickled and soaked. Apples have not only nutritional value. They are used as a dietary remedy for the treatment of anaemia, cardiovascular diseases, and vitamin deficiencies due to the presence of vitamins, mineral elements, especially potassium, calcium, iron, and other substances. P-active catechins (12 forms) as phenolic compounds help to reduce blood pressure, in combination with vitamin C normalise capillary porosity, maintain elasticity of their walls, and reduce the risk of internal haemorrhages. P-active compounds in combination with vitamins C and B9 and pectin substances have anti-radioactive properties.uk_UA
dc.description.abstractСеред продуктів харчування важливу роль відіграють фрукти і плоди. Цінять яблуню, насамперед, за високі десертні смакові якості свіжих плодів, які споживають протягом року завдяки наявності сортів різних термінів достигання. Яблукам властива висока транспортабельність і здатність до тривалого зберігання. Їх використовують і для переробки, виготовляючи соки, сиропи, повидло, мармелад, пюре,компоти, сидри, сухофрукти, варення, а плоди деяких сортів можна маринувати і замочувати. Яблука мають не лише харчову цінність. Їх використовують як дієтичний засіб при лікуванні малокров'я, серцево-судинних захворувань, авітамінозів, що зумовлено наявністю в них вітамінів, мінеральих елементів, особливо калію, кальцію, заліза та інших речовин. Р-активні катехіни (12 форм) як фенольні сполуки сприяють зниженню кров'яного тиску, в поєднанні з вітаміном С нормалізують пористість капілярів, підтримують еластичність іх стінок, зменшують небезпеку внутрішніх крововиливів. Р-активні сполуки в поєднанні з вітамінами С і В9 та пектоновими речовинами мають антирадіоактивні властивості.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЖАТФКuk_UA
dc.subjectяблукаuk_UA
dc.subjectapplesuk_UA
dc.subjectфрезаuk_UA
dc.subjectmilling cutteruk_UA
dc.subjectяблуневий садuk_UA
dc.subjectapple gardenuk_UA
dc.subjectмеханізовані роботиuk_UA
dc.subjectmechanised workuk_UA
dc.titleПроєкт удосконалення комплексу машин для виробництва яблук з модернізацією фрези для міжрядного обробіткуuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Відділення "Агроінженерія"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Перков В.В..docx389,79 kBMicrosoft Word XMLПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.