Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/142
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПоложенець, Віктор Михайлович-
dc.contributor.authorНемерицька, Людмила Вікторівна-
dc.date.accessioned2000-12-31T22:16:56Z-
dc.date.available2000-12-31T22:16:56Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationПоложенець В. М., Немерицька Л. В. Діагностика, симптоматика та джерела інфекції чорної ніжки картоплі / В. М. Положенець, Л. В. Немерицька // Наукові доповіді НУБіП України. – 2019. - № 6(82).uk_UA
dc.identifier.issn2223-1609-
dc.identifier.urihttp://repozitory.zhatk.zt.ua//handle/123456789/142-
dc.descriptionAccording to the results of phytopathological records regarding clarification, distribution and harmfulness of the black leg of potatoes, the territory of Ukraine divided into three zones: a) strong development of the disease, where the number of affected plants exceeded 5%, and tubers after harvesting - 10% (northern and central part of Polissia, Carpathian foothills, Bukovyna); b) moderate development of the disease, where the number of diseased plants reached 5%, and tubers exceeded 7% (south part of Polissia, Forest-steppe zone); c) zone of not significant development of bacteriosis, which did not exceed the number of plants affected by black leg of 2%, and tubers - 4% (Steppe zone). Symptoms of black leg on potato stalks were manifested in in the form of wilting and rotting of stems. It was noted in sick plants on the stairs yellowing of the lower leaves, the base of the stems and the root system, depending on varieties resistant to the pathogen acquired a dark, brown or dark green color. The main source of infection is potato damage black leg, there were diseased planting tubers.uk_UA
dc.description.abstractЗа результатами фітопатологічних обліків щодо уточнення, розповсюдження і шкідливості чорної ніжки картоплі, територію України поділено на три зони: а) сильного розвитку хвороби, де число уражених рослин перевищувало 5 %, а бульб після збирання врожаю – 10 % (північна і центральна частина Полісся, передгір’я Карпат, Буковина); б) помірного розвитку хвороби, де кількість хворих рослин сягала до 5 %, а бульб перевищувала 7 % (південна частина Полісся, Лісостепова зона); в) зона не значного розвитку бактеріозу, яка не перевищувала кількість уражених чорною ніжкою рослин 2 %, а бульб – 4 % (зона Степу). Симптоми чорної ніжки на стеблах картоплі проявлялися у формі в’янення та загнивання стебел. У хворих рослин на сходах відмічалося пожовтіння нижніх листків, основа стебел і коренева система, залежно від резистентності до патогену сортів набувала темного, бурого або темно зеленого забарвлення. Основним джерелом інфекції, при ураженні картоплі чорною ніжкою, були хворі посадкові бульби.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНУБіП Україниuk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectбактеріальні хворобиuk_UA
dc.subjectпатогенезuk_UA
dc.subjectстійкі сортиuk_UA
dc.subjectpotatouk_UA
dc.subjectbacterial diseasesuk_UA
dc.subjectpathogenesisuk_UA
dc.subjectresistant varietiesuk_UA
dc.titleДіагностика, симптоматика та джерела інфекції чорної ніжки картопліuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДІАГНОСТИКА, СИМПТОМАТИКА ТА ДЖЕРЕЛА ІНФЕКЦІЇ.pdf548,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.